U kunt gebruikers toevoegen op account-, property- of dataweergaveniveau. Het niveau waar u een gebruiker aan toevoegt bepaalt de initiële toegang van die gebruiker. Als u bijvoorbeeld een gebruiker toevoegt op dataweergaveniveau, hoort die gebruiker bij het account, maar heeft geen rechten op account- of propertyniveau. U kunt de rechten voor een gebruiker op elk moment wijzigen.

Gebruikers toevoegen

Selecteer de juiste account.
Selecteer de juiste account.

Stap 1. Log in op uw Google Analytics-account en ga naar het gewenste account of de gewenste property of dataweergave.

Ga naar 'beheerder' in het bovenste menu [1] en kies 'gebruikersbeheer' [2].
Ga naar 'beheerder' in het bovenste menu [1] en kies 'gebruikersbeheer' [2].

Stap 2. Selecteer het tabblad Beheerder in het bovenste menu. Klik daarna op Gebruikersbeheer.

Voeg de juiste e-mail adres toe.
Voeg de juiste e-mail adres toe.

Stap 3. Vul het e-mail adres in van de uit te nodigen gebruiker.

Stap 4. Vink aan "gebruiker per e-mail informeren".

Stap 5. Vind alle rechten aan, om deze gebruiker alle rechten te geven. Of selecteer welke rechten nodig zijn.

Stap 6. Klik op Toevoegen.

U bent nu klaar. De gebruiker ontvangt nu een e-mail met daarin het bericht dat die toegang heeft tot uw Google Analytics account.