U kunt gebruikers toevoegen op account-, property- of dataweergaveniveau. Het niveau waar u een gebruiker aan toevoegt bepaalt de initiƫle toegang van die gebruiker. Als u bijvoorbeeld een gebruiker toevoegt op dataweergaveniveau, hoort die gebruiker bij het account, maar heeft geen rechten op account- of propertyniveau. U kunt de rechten voor een gebruiker op elk moment wijzigen.

Gebruikers toevoegen

Stap 1. Log in op uw Google Analytics-account en ga naar het gewenste account of de gewenste property of dataweergave.

Stap 2a. Selecteer het tabblad Beheerder in het bovenste menu. Klik daarna op Gebruikersbeheer.

Stap 2b. Klik op de grote (+) plus.

Stap 3. Vul het e-mail adres in van de uit te nodigen gebruiker.

Stap 4. Vink aan "gebruiker per e-mail informeren".

Stap 5. Vind alle rechten aan, om deze gebruiker alle rechten te geven. Of selecteer welke rechten nodig zijn.

Stap 6. Klik op Toevoegen.

U bent nu klaar. De gebruiker ontvangt nu een e-mail met daarin het bericht dat die toegang heeft tot uw Google Analytics account.