Waarom product feed?

Om de advertenties te voorzien van productinformatie maken wij gebruik van een product feed. Product feed is een bestand waarin uw productdatabase is opgenomen. Dat kan een CSV of een XML bestand zijn. Over het algemeen kunt u de URL naar de product feed uit de webshop halen, meeste webshop platformen ondersteunen deze functie. Als dat er niet is, kunt u het beste uw leverancier van de webshop raadplegen.

Product feeds die gebruikt worden voor vergelijkingssites of voor Google Merchant zijn meestal geschikt.

Product feed specificatie

Hoe meer losse velden in de feed, hoe makkelijker het wordt om de advertenties, zoekwoorden, site links, locaties, etc dynamisch in te stellen. De specificatie hieronder is daarom niet volledig en kan per webshop verschillen.

Veld Type Verplicht Omschrijving
product_id String Ja Nummer waarmee ieder uniek product onderscheiden kan worden. Dat kan artikelnummer zijn of SKU. Bijvoorbeeld: trui-xxl-rood of TM12345.
product_title String Ja Titel of naam van het product.
product_url String, URL Ja Volledige URL naar het product in de webshop. Bijvoorbeeld: http://www.mijnwebshop.nl/trui-xxl-rood.html of http://www.mijnwebshop.nl/?product=12345.
product_price Decimaal Ja Prijs van het product zonder munt eenheid. Gebruik '.' (punt) als decimaal teken. Bijvoorbeeld: 299.00.
product_price_special Decimaal Aanbevolen Actieprijs van het product. Deze prijs moet lager zijn dan in het veld 'product_price' of anders 0.00. Gebruik '.' (punt) als decimaal teken. Bijvoorbeeld: 199.00.
product_model String Aanbevolen Model van het product. Bij "Eurom GE2501 Benzine Generator", dan is "GE2501" het model.
product_type String Aanbevolen Om welk soort product het gaat. Bij "TS24 Polijstschijven Oranje 150 12-Pack", is het product type "Polijstschijven".
product_category_name String Aanbevolen De categorie waartoe het product behoort. De categorieen en subcategorieen kunnen worden gescheiden voor een teken. Bijvoorbeeld: Fruit | Appels | Granny Smith. Wij adviceren om categorieen en subcategorieen te scheiden d.m.v. '|' (pipe karakter).
product_category_url String, URL Aanbevolen Volledige URL naar de categorie pagina waarin het product zich bevindt in de webshop. Dit kan worden gebruikt voor site links.
product_category_count Nummer Aanbevolen Aantal producten in de categorie. Hiermee kunnen wij categorien uitsluiten die te veel of te weinig producten bevatten.
product_brand_name String Aanbevolen Merk van het product. Dit kan worden gebruikt voor site links, advertentietekst en zoekwoord.
product_brand_url String, URL Aanbevolen Volledige URL naar de pagina voor andere producten van hetzelfde merk. Dit kan worden gebruikt voor site links.
product_description String Nee Omschrijving van het product. Mag geen HTML codes bevatten.
product_img_url String Nee URL naar product foto. Bijvoorbeeld: http://www.mijntruienshop.nl/images/12345.jpg.

Voorbeelden van product feeds

CSV formaat

Encoding: UTF-8
Scheidingsteken: ; (puntcomma)
Enclosure karakter: " (double quote)
Escape karakter: \ (backslash)

product_id;product_id;product_description;product_category;product_price;product_price_special;product_url;product_img_url
12345;Trui XXL rood;Prachtige trui van katoen in maat XXL en kleur rood.;Kleding | Mannen | Truien;69.99;59.99;http://www.mijntruienshop.nl/producten?id=12345;http://www.mijntruienshop.nl/images/12345.jpg
12346;Trui XXL groen;Groene trui van katoen in maat XXL.;Kleding | Mannen | Truien;69.99;59.99;http://www.mijntruienshop.nl/producten?id=12346;http://www.mijntruienshop.nl/images/12346.jpg

XML formaat

Encoding: UTF-8

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<products>
    <product>
        <product_id>12345</product_id>
        <product_title>Trui XXL rood</product_title>
        <product_description>Prachtige trui van katoen in maat XXL en kleur rood.</product_description>
        <product_category>Kleding | Mannen | Truien</product_category>
        <product_price>69.99</product_price>
        <product_price_special>59.99</product_price_special>
        <product_url>http://www.mijntruienshop.nl/producten?id=12345</product_url>
        <product_img_url>http://www.mijntruienshop.nl/images/12345.jpg</product_img_url>
    </product>
    <product>
        <product_id>12346</product_id>
        <product_title>Trui XXL groen</product_title>
        <product_description>Groene trui van katoen in maat XXL.</product_description>
        <product_category>Kleding | Mannen | Truien</product_category>
        <product_price>69.99</product_price>
        <product_price_special>59.99</product_price_special>
        <product_url>http://www.mijntruienshop.nl/producten?id=12346</product_url>
        <product_img_url>http://www.mijntruienshop.nl/images/12346.jpg</product_img_url>
    </product>
</products>

Belangrijk: zorg ervoor dat de inhoud van de XML alleen valide HTML codes bevat. Dus &gt; in plaats van >. UTF-8, zoals æ en é tekens mogen er wel in.